1. Domov
 2. Partnerji
 3. Nefinančna partnerstva

Nefinančna partnerstva

Naše delo temelji na poglobljenih partnerstvih tako znotraj sektorja kot tudi med njimi. S široko mrežo partnerjev gradimo trden ekosistem socialnega podjetništva, ki sega tako na lokalno kot mednarodno raven.

Družbeni izzivi, ki jih naslavljamo s programom Social Impact Award, zahtevajo tesno sodelovanje tako znotraj sektorja kot tudi med njimi. Prizadevamo si graditi močno mrežo partnerstev, ki lahko pospešijo razvoj nacionalnih ekosistemov socialnega podjetništva. Trenutno sodelujemo z več kot 1000 partnerji po vsem svetu iz vseh sektorjev družbe, vključno z univerzami, javnimi agencijami, ministrstvi, podjetji, mednarodnimi institucijami in mnogimi drugimi.

Vrste partnerstev

Program SIA je edinstveno zasnovan za omogočanje različnih vrst partnerstev. V okviru svoje trenutne strategije si prizadevamo za gradnjo partnerstev, povezanih z naslednjimi cilji:

 • Povečevanje ozaveščenosti: mlade talente navdihujemo, da se vključijo v socialno podjetništvo in ga spoznajo kot praktično priložnost za reševanje ključnih družbenih izzivov. Posledično tako pozdravljamo partnerje s podobnimi ciljnimi publikami, ki jih zanima medsebojno promoviranje.
 • Spletno izobraževanje: mladim talentom omogočamo razvoj potenciala prek skrbno oblikovanih in dostopnih izobraževalnih vsebin. Če kot partner na primer razvijate interaktivno in visokokakovostno izobraževalno vsebino, vam ponujamo možnost njene vključitve v naše učne priložnosti.
 • Alternativne karierne možnosti: udeležencem, ki se ne počutijo pripravljeni prevzeti vloge ustanovitelja podjetja, nudimo druge karierne možnosti na področju socialnega podjetništva. Na primer: če izvajate pripravništva, vam lahko ponudimo promocijo med našimi udeleženci.
 • Podpora alumni skupnosti: za nekdanje finaliste in zmagovalce SIA pomagamo graditi podporne ekosisteme za njihov dolgoročen razvoj. Če na primer izvajate podporne storitve za socialne podjetnike, vam ponujamo njihovo vključitev v svoje aktivnosti.

Naši partnerji

Podatki o vplivu

 • Širok doseg
  3,6M organski doseg lanskih navdihujočih vsebin
 • Artboard 5
  Vključevanje mladih
  9.000+ udeležencev globalnih delavnic in dogodkov v lanski izdaji SIA
 • Priprava na podjetniško pot
  181 poslovnih idej, ki so bile v lanskem letu del naše inkubacije po vsem svetu
 • Svetovni vpliv
  1.363 idej, ki so bile vključene v inkubacijske programe SIA

Naš vpliv

Program Social Impact Award je od leta 2009 pozitivno vplival na tisoče mladih ustvarjalcev sprememb v več kot 25 državah.

Več informacij

Partnerske izkušnje

 • Sodelovanje v programu SIA doživljam kot medgeneracijsko in interdisciplinarno sodelovanje udeležencev. Udeleženci s svojim inovativnim pristopom in idejami prinašajo svež pogled na ideje prihodnosti, kot mentorica se trudim dodati finančno perspektivo, ki je potrebna za uspešno izvedbo vsakega projekta. Verjamem, da bo spodbudno okolje programa SIA mladim udeležencem omogočilo nadgradnjo kompetenc, širitev socialne mreže in bližnjico do realizacije poslovnih idej.

  SIA Expert Tadeja Pačnik Sajovic CFO SAP za regijo Jugovzhodne Evrope SAP Slovenija
 • Naše študente želimo motivirati, da v socialnem podjetništvu najdejo priložnosti za osebnostno rast ali pa izbiro kariere po študiju. Zavedamo se, da je trajnostno naravnana družba mogoča le s povezovanjem vseh generacij, tako študentov kot profesorjev, ki tovrstne vsebine vključujejo v študijske programe. Želimo si, da bi s pomočjo mentorjev študenti Univerze na Primorskem razvijali ideje, pripravili poslovne načrte in poslovne modele za reševanje pomembnih družbenih izzivov ter razvijali socialne inovacije.

  Klavdija Kutnar Rektorica Univerza na Primorskem

Stopimo v stik

Vsaka zgodba o uspehu se začne s pogovorom. Kontaktiraj nas in z veseljem bomo s tabo delili več o svojem delu in možnostih za povezovanje.