1. Domov
 2. O nas
 3. Zgodovina

Zgodovina

Razišči našo rast od naše ustanovitve leta 2009. Dosegli smo nekaj ključnih mejnikov in se razširili po svetu bolj, kot smo si kdajkoli predstavljali.

Mednarodna zgodovina

 1. Začetki

  Peter Vandor ustvari Social Impact Award z namenom, da bi ugotovil, ali v Avstriji sploh obstajajo socialni podjetniki. Njegovo iskanje je uspešno – prvič nagrado prejme Project-E, poklicna šola za osirotela dekleta v Etiopiji.

 2. Prve širitve

  Social Impact Award naredi svoje prve korake zunaj Avstrije. Program se z inovativnim modelom licenciranja in podporo Impact Huba Praga ter organizacije Ropot razširi na Češko in v Romunijo.

 3. Razvoj SIA

  SIA še naprej širi in zdaj deluje v 10 državah po Evropi, pri čemer podpira več kot 4000 socialnih podjetnikov. Prejšnji dobitnik nagrade SIA, Jakob Detering, prevzame vlogo izvršnega direktorja ter pospešuje razvoj inkubacijske in skupnostne faze programa.

 4. Prvi SIA Summit

  Prvi SIA vrh (SIA Summit) poteka na Dunaju, kjer se zberejo zmagovalci inkubacijskih faz z vsega sveta.

 5. Svetovna prisotnost

  Program SIA je zdaj prisoten v 20 državah po Evropi, Afriki in Aziji ter dosega več kot 6000 mladih socialnih podjetnikov. Prenovljena faza inkubacije daje večji poudarek mentorstvu in prototipiranju.

 6. Odpornost v času pandemije

  Svet se sooči s pandemijo covida-19. SIA celoten program prestavi na splet in na tisoče mladim socialnim podjetnikom pomaga, da družbene inovacije postavijo v ospredje okrevanja po pandemiji.

 7. Nova realnost

  Ko se omejitve zaradi covida-19 sproščajo, se po vsem svetu počasi vračajo osebna srečanja SIA. Program svojo prisotnost uspešno razširi na štiri nove države: Demokratična republika Kongo, Nemčija, Slovenija in Ukrajina, hkrati pa dosega rekordne številke vpliva z lansiranjem različnih novih formatov.

 8. Leto sprememb

  SIA po vsem svetu uporablja hibridni pristop in uspešno izvaja 18 programov tudi v času vojne, konfliktov in krize. Na SIA Summitu na Dunaju se zbere 160 zmagovalcev in članov alumni skupnosti, kar je prvi vrh po začetku pandemije in največji vrh v zgodovini SIA.

Lokalna zgodovina

 1. Nove širitve

  Social Impact Award se v sodelovanju z lokalno organizacijo Slovenska agencija za mlade razširi v Slovenijo. Program v svojem prvem letu podpira več kot 1600 mladih, da začnejo svojo pot ustvarjanja sprememb, kar je impresivno število v času pandemije.

 2. Uspeh se nadaljuje

  Po pandemiji si program SIA Slovenija utre pot v realni svet ter 11 ekip podpira pri uresničevanju idej in njihovem spreminjanju v uspešna podjetja.

Naša ekipa

Naša ekipa trdo dela, da bi še dodatno izboljšali kakovost programa in poglobili njegov vpliv.

Spoznaj ekipo

Zakaj smo tu

Vse naše delo in strateške odločitve vodita jasna vizija in misija.

Zakaj smo tu

Naš vpliv

Program Social Impact Award je od leta 2009 vplival na tisoče mladih ustvarjalcev sprememb v več kot 25 državah.

Več informacij