1. Domov
 2. Program
 3. Prijava na SIA 2024

Prijavi se na SIA 2024

Prijavi se na program Social Impact Award Slovenia in svojo idejo popelji na naslednjo raven. Zbrali smo vse najpomembnejše informacije, ki jih potrebuješ za uspešno prijavo.

Naša inkubacija ti ponuja vse vire in podporo, ki jih potrebuješ, da svojo idejo spremeniš v uspešno podjetje. Ker je število finalnih ekip, ki jih izbere naša strokovna žirija, vsako leto omejeno, te vabimo, da začneš svojo prijavo pripravljati čim prej!

Naša žirija bo najobetavnejše ideje po zaključku prijav izbrala na podlagi njihovega potenciala, stopnje inovativnosti, izvedljivosti in razpoložljivosti ekipe.

Vsi finalisti bodo dobili dostop do širokega nabora priložnosti, ki zajemajo:

 • mentorstvo in podporo pri oblikovanju poslovnega in impact modela, razvijanju ideje ter pridobivanju prvih sledilcev in strank;
 • možnost, da osvojijo nagrado Social Impact Award, ki vključuje finančno podporo, priznanje in vstopnico za letno srečanje SIA Summit;
 • povezavo z našo mednarodno skupnostjo alumnov, ki jo sestavlja več kot 1000 socialnih podjetnikov iz več kot 25 držav;
 • in še mnogo več! Preveri naša družbena omrežja in izjave preteklih zmagovalcev in finalistov, ki te bodo prav gotovo spodbudili k prijavi!

Izbor finalistov

 1. Preverjanje ustreznosti

  Naša lokalna ekipa SIA pregleda vse prijave in se prepriča, da izpolnjujejo formalne kriterije za udeležbo.

 2. Izbor članov žirije

  Naša žirija, sestavljena iz strokovnjakov iz zasebnega, javnega in pluralnega sektorja, ocenjuje prijave na podlagi naših meril.

 3. Razglasitev finalistov

  Naša lokalna ekipa na posebnem dogodku razglasi finaliste, ki bodo imeli priložnost sodelovati v fazi inkubacije.

 4. Povratne informacije o prijavi

  Naša lokalna ekipa vsem prijaviteljem (ne samo finalistom) daje možnost, da prejmejo povratne informacije o svoji prijavi.

Merila ustreznosti

Z ohranjanjem doslednih kriterijev nam uspeva uresničevati našo vizijo pomagati mladim, da naredijo prve korake v svetu socialnega podjetništva. Prijavitelji morajo ustrezati naslednjim merilom:

1. Z namenom zagotavljanja osredotočenosti na mlade morajo biti vsi člani ožje ekipe stari med 14 in 30 let.

2. Sprejemamo tako ideje, ki še niso bile izvedene, kot tudi ideje v zgodnji fazi izvajanja. Slednje je mogoče prijaviti samo, če je projekt ustanovljen po 1. januarju preteklega leta.

3. Projekti prijaviteljev pred oddajo prijave ne smejo prejeti večjega formalnega financiranja za začetek delovanja. To pomeni, da ne smejo prejeti formalnih sredstev iz zunanjih virov, ki presegajo vrednost 6000 evrov (na primer investicije poslovnih angelov, nepovratna sredstva, nagrade ipd.).

4. Prijavitelj s prijavljeno idejo ne sme že prej sodelovati v inkubaciji SIA ali zanjo v preteklih letih prejeti nagrade Social Impact Award.

Si star_a nad 30 let in imaš super idejo, ki bi bila sicer kot nalašč za Social Impact Award?
Pripravili smo prijavnico za opis podjetniške ideje za vse potencialne kandidate, starejše od 30 let. Omogočili ti bomo, da se na drugačen način vključiš v program Social Impact Award, da boš lahko vseeno lahko pridobival_a dragocena znanja in vsebine z delavnic, hkrati pa tudi dobil_a dodeljenega mentorja. Prijavi se tukaj!

Izkušnje prijavljenih

 • Občutki po koncu tako intenzivnega tekmovalnega programa so zares lepi. Prav vse finalne ideje so naslavljale pomembne družbene probleme in jih poskušale reševati na inovativen način. Prav zato sva še posebej počaščena, da so ljudje v najini ideji prepoznali tak potencial. Ekipa PsyBit bo poskušala organizacijam ponujati dostopna orodja, ki bodo dvigovala kakovost delovnih mest in tako ustvarjala boljšo družbo za vse. 

  Finalist, Jury Member, SIA Mentor Eva Esih Soustanoviteljica in direktorica PsyBit – digitalni HR analitik
 • Projektu SIA sem se pridružila v letu 2022. Izkušnja je bila zelo pozitivna. Poleg tega, da imaš možnost mentorske podpore pri razvijanju svoje poslovne ideje, so ti na voljo tudi različna izobraževanja, ki te spodbudijo k razmišljanju in pridobivanju znanj. Sploh zato, ker gre za teme, ki jih drugje ne slišiš, predstavljene s strani ljudi, ki imajo veliko izkušenj na poslovnem področju. Ekipa SIA ti ne ponudi samo podpore, ampak ti pokaže različne možnosti, po katerih lahko nadaljuješ svojo karierno pot.

  Finalist Nina Kapelj Lukman Plac navdiha

Časovnica

 1. Prijave so odprte

  Tvoja pot se začne tukaj. Uradno lahko oddaš svojo prijavo za fazo inkubacije v svoji državi.

 2. Konec prijav

  Rok za oddajo prijav je tu in zbiranje prijav je zaključeno. Naša strokovna žirija bo kmalu začela s pregledovanjem oddanih prijav.

 3. Razglasitev finalistov

  Najobetavnejše ideje, ki so bile izbrane za sodelovanje v fazi inkubacije, bomo razglasili na posebnem dogodku, ki je odprt za javnost.

 4. Povratne informacije

  Za tiste, ki niso izbrani za inkubacijsko fazo, se zgodba še ne konča. Naša strokovna žirija vsem prijaviteljem nudi dragocene povratne informacije o njihovi prijavi, kar jim omogoča nadaljnji razvoj in izboljšanje projekta.

Naši partnerji