1. Domov
 2. Zgodbe
 3. Idea Generation

Idea Generation

Kaj je Idea Generation? Idea Generation je brezplačen dogodek za vse mlade, podjetniško usmerjene posameznike, ki želijo s svojimi idejami svet spreminjati na bolje in so še na začetni fazi […]

Kaj je Idea Generation?

Idea Generation je brezplačen dogodek za vse mlade, podjetniško usmerjene posameznike, ki želijo s svojimi idejami svet spreminjati na bolje in so še na začetni fazi tega početja.

Social Impact Award (na kratko SIA) je največja evropska skupnost mladih socialnih inovatorjev, kjer izvajamo izobraževalne in inkubacijske programe, najboljše ideje pa tudi nagradimo.

Podpiramo in mentoriramo mlade socialne podjetnike ter podpiramo projekte v zgodnji fazi razvoja za spopadanje z najpomembnejšimi družbenimi in okoljskimi izzivi našega časa.

S programom SIA mlade podpiramo pri iskanju podjetniških odgovorov na najzahtevnejša vprašanja našega časa. Imamo neizmerno željo po sodelovanju in povezovanju in verjamemo v svet, kjer mladi predstavljamo in udejanjamo rešitve.

Komu je dogodek namenjen?

Idea Generation je namenjen vsem bodočim ustvarjalcem družbeno in okoljsko koristnih sprememb.

Praviloma je program namenjen mladim do 30. leta, vendar bomo ob letošnji izvedbi sprejemali tudi starejše udeležence.

Idea Generation je zate, če še nimaš socialno podjetniške ideje, a si jo želiš razviti, hkrati pa spoznati kaj je socialno podjetništvo in kakšni so primeri podobnih programov po svetu.

Poleg tega je dogodek namenjen tudi mreženju in povezovanju. Na dogodku boš spoznal_a mlade obetavne posameznike ter pridobil_a kontakte, ki ti bodo lahko v veliko pomoč pri nadaljni realizaciji tvoje poslovne ideje. Pri realizaciji te bomo podpirali in ti tudi nudili brezplačno mentorstvo.

Kaj pa, če že imaš poslovno idejo?

Nič hudega! Imamo rešitev tudi za to 🙂

Če že imaš poslovno idejo in bi jo rad dodatno dodelal s pomočjo mentorjev in strokovnjakov, te vabimo, da se nam pridružiš na Social Impact Weekend (SIW) dogodku, kjer ti bomo dodali vetra v jadra družbenih sprememb.

Podrobnosti o dogodku najdeš tukaj.

Program

Idea Generation je prva v seriji dogodkov, ki jih organiziramo, izobražuje pa o vprašanjih socialnega podjetništva in daje praktično znanje o tem, kako ustvarjati ideje za reševanje družbenih izzivov.

Cilji delavnice so:

 • razumeti, kaj je socialno podjetništvo,
 • spoznati navdihujoče primere socialnega podjetništva, ki prikazujejo raznolikost možnosti na tem področju,
 • navdušiti udeležence nad socialnim podjetništvom,
 • prepoznati priložnosti za rast socialno-podjetniške ideje in
 • povezati med sabo konkreten izziv in konkretno “out of the box” rešitev izziva.

Termini in lokacija

Vsi Idea Generation dogodki bodo letos potekali online, in sicer:

Vse delavnice Idea Generationa bodo trajale 3,5 ure (izjema sta delavnici 14. in 28. maja, ki bodo trajale 2 uri) in vključujejo odmor. Dovolj je udeležba na enem dogodku.

Zakaj ne smeš zamuditi tega dogodka?

 1. Ker je SIA priznan in cenjen evropski program na področju socialnega podjetništva.
 2. Ker je to tvoja edinstvena priložnost, da predstaviš, preveriš in dodelaš svojo podjetniško idejo – in to povsem brezplačno!
 3. Ker boš spoznal_a istomisleče posameznike, podjetnike, strokovnjake in mentorje, ki ti bodo v prihodnosti lahko nudili podporo na tvoji podjetniški poti.
 4. Ker boš iz prve roke slišal_a izkušnje socialnih podjetnikov, ki že stopajo po tej poti. S tabo bodo delili dobre prakse in prevsem tudi napake, ki so jih naredili in kako se jim ti lahko izogneš. Neprecenljivo!
 5. Ker se boš imel_a super, pridobil_a novo znanje in na splošno investiral_a v svojo prihodnost 🙂

Kako se prijaviš?

Prijava na Idea Generation je možna do zapolnitve mest (do približno 30 oseb na dogodek). Dogodek je za vse udeležence brezplačen.

>> PRIJAVI SE TUKAJ <<

Pridruži se nam in naj tvoja ideja zaživi! 🙂

 


 

Za kakršnekoli dodatne informacije pa smo ti na voljo na: slovenia@socialimpactaward.net.