1. Domov
  2. Zgodbe
  3. Prijave za nagrado Social Impact Award Slovenia 2023 so odprte!

Prijave za nagrado Social Impact Award Slovenia 2023 so odprte!

Ljubljana, 8. maj 2023 – Social Impact Award je mednarodni projekt, ki letos v 19 državah nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno idejo pomagati pri reševanju okoljskih […]

Ljubljana, 8. maj 2023 – Social Impact Award je mednarodni projekt, ki letos v 19 državah nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno idejo pomagati pri reševanju okoljskih in družbenih izzivov. Projekt pod okriljem Slovenske agencije za mlade in soorganizatorja Impact Hub Ljubljana v Sloveniji letos poteka že tretjič. Vsi mladi, ki imajo svojo socialnopodjetniško idejo že oblikovano, jo lahko na tekmovanje prijavijo do 9. junija 2023 do polnoči.

 

Po Sloveniji so se že začeli odvijati različni dogodki in delavnice o socialnem podjetništvu, ki mladim pomagajo pri spoznavanju socialnega podjetništva in razvoju lastne socialnopodjetniške ideje. Zaradi podpore partnerjev so bili vsi dogodki za udeležence brezplačni.

 

Tudi v mesecu maju pripravljamo nekaj izobraževalnih dogodkov:

23.–24. maj 2023 – Social Impact Training v prostorih Impact Huba Ljubljana,

26.–27. maj 2023 – Social Impact Weekend v prostorih Mladinskega centra v Novem mestu.

Več informacij in prijave najdete na tej povezavi.

 

Pretekli teden so se odprle prijave za nagrado Social Impact Award Slovenia 2023, ki bodo odprte vse do 9. junija 2023 do polnoči. Svojo socialnopodjetniško idejo lahko prijavi ekipa (ali posameznik), člani katere so stari od 15 pa do vključno 29 let. Idejo prijavijo prek te povezave.

 

Izmed vseh prispelih prijav bo strokovna žirija izbrala ekipe z najbolj inovativnimi idejami in 19. junija razglasila finaliste Social Impact Award 2023, ki se bodo s tem uvrstili v drugi del projekta (Incubation Phase), v okviru katerega bodo ob okrepljeni strokovni podpori mentorjev svojo idejo razvijali in nadgrajevali.

Septembra bo sledilo vseslovensko glasovanje za najboljše socialnopodjetniške ideje, oktobra pa osrednji dogodek programa – podelitev oziroma t. i. Award Ceremony, v okviru katere bodo nagrajene štiri ideje. Zmagovalci bodo prejeli 1500 EUR začetnega kapitala, dodatno mentorsko podporo, praktične nagrade in brezplačno udeležbo na globalnem srečanju vseh zmagovalcev Social Impact Award po svetu.

Ana Belac, vodja SIA Slovenia, je ob tej priložnosti povedala: »Že tretje leto zapored želimo v Sloveniji s programom Social Impact Award mlade spodbuditi k podjetniškemu razmišljanju o družbenih in okoljskih izzivih v našem okolju. Prijava takšne ideje lahko mlade popelje prav v začetek njihove poslovne poti s pomočjo SIA inkubacijskega programa. Mlade bi želela pozvati, da se tudi samo vključijo v program, ki jim lahko prinese veliko izkušenj in novih poznanstev. Veselim se odkrivanja letošnjih idej mladih in s tem nove generacije mladih podjetnikov programa SIA v Sloveniji!«