1. Domov
  2. Zgodbe
  3. Social Impact Weekend

Social Impact Weekend

Kaj je Social Impact Weekend (SIW)? Social Impact Weekend je brezplačen dogodek za vse mlade, podjetniško usmerjene posameznike, ki želijo s svojimi idejami svet spreminjati na bolje. Social Impact Award […]

Kaj je Social Impact Weekend (SIW)?

Social Impact Weekend je brezplačen dogodek za vse mlade, podjetniško usmerjene posameznike, ki želijo s svojimi idejami svet spreminjati na bolje.

Social Impact Award (aka SIA) je največja evropska skupnost mladih socialnih inovatorjev, kjer izvajamo izobraževalne in inkubacijske programe, najboljše ideje pa tudi nagradimo.

Podpiramo in mentoriramo mlade socialne podjetnike ter podpiramo projekte v zgodnji fazi razvoja za spopadanje z najpomembnejšimi družbenimi in okoljskimi izzivi našega časa.

S programom SIA mlade podpiramo pri iskanju podjetniških odgovorov na najzahtevnejša vprašanja našega časa. Imamo neizmerno željo po sodelovanju in povezovanju in verjamemo v svet, kjer mladi predstavljamo in udejanjamo rešitve.

Komu je dogodek namenjen?

Social Impact Weekend je namenjen vsem bodočim ustvarjalcem družbeno in okoljsko koristnih sprememb.

Praviloma je program namenjen mladim do 30. leta, vendar bomo ob letošnji izvedbi sprejemali tudi starejše udeležence.

Social Impact Weekend je zate, če že imaš (vsaj okvirno) socialno podjetniško idejo in jo želiš preveriti, predstaviti ter dodelati skupaj s strokovnjaki, ki že imajo bogate izkušnje na področju socialnega podjetništva.

Poleg tega je dogodek namenjen tudi mreženju in povezovanju. Na dogodku boš spoznal_a mlade obetavne posameznike ter pridobil_a kontakte, ki ti bodo lahko v veliko pomoč pri nadaljni realizaciji tvoje poslovne ideje. Pri realizaciji te bomo podpirali in ti tudi nudili brezplačno mentorstvo.

Kaj pa, če še nimaš poslovne ideje?

Nič hudega! Imamo rešitev tudi za to 🙂

Če še nimaš ideje, a veš, da si želiš v prihodnosti delati družbeno/okoljsko odgovorne projekte, ustvariti socialno podjetje (ni nujno) in dosegati pozitivne spremembe v svetu, te vabimo, da se nam pridružiš na Idea Generation dogodku, kjer ti bomo pomagali najti pravo podjetniško idejo zate.

Podrobnosti o dogodku najdeš tukaj.

Program

Delavnice, ki se izvajajo v okviru Social Impact Weekend-a so:

1) Creating Impact

Ta delavnica se osredotoča na vprašanja socialnih inovacij in družbenega vpliva. Izobražuje o tem, kakšen je lahko družbeni vpliv in kakšni so možni načini za doseganje družbenega vpliva.

Interaktivni del uporablja start-up pristop in se osredotoča na iskanje ustreznega problema in rešitev za posamezne ideje.

 Cilji delavnice so:

  • razumeti, kaj je družbeni vpliv, in spoznati ključno terminologijo,
  • razumeti različne razsežnosti socialnih inovacij/strategij za ustvarjanje družbenih učinkov,
  • pridobiti bolj jasno sliko problema, ki ga želi rešiti zasnovani projekt, in s katerimi dimenzijami problema se spopada,
  • bolje razumeti deležnike, katerim želi pomagati projekt,
  • spoznati »Persona« metodo in kako jo uporabljati,
  • oblikovati jedro ideje projekta, ki se ga lahko uporabi za prijavo na SIA Award do 21. junija letos (več o razpisu boš zvedel_a na Social Impact Weekendu).

2) Social Business Lab (Business Modelling)

Ta delavnica pomaga pretvoriti ideje in koncepte v izvedljive poslovne podvige.

 Cilji delavnice so:

  • razumeti, kaj je poslovni model,
  • razumeti in razviti poslovni model podjetniške ideje,
  • izvedeti, kako izboljšati ali spremeniti poslovni model svoje socialno-podjetniške ideje,
  • naučiti se pripraviti dobro prijavo (za SIA Award),
  • spoznati orodja, s katerimi lahko izboljšamo prijavo,
  • postati še bolj motivirani za tekmovanje v SIA in nadaljnji razvoj idej.

Predavatelji in strokovnjaki

Tri letošnje Social Impact Weekende bodo moderirali izkušeni socialni podjetniki in trenerji, na vsakem od vikendov pa se nam bodo pridružili tudi uspešni podjetniki z družbeno in okoljsko odgovornimi rešitvami (tudi bivši zmagovalci Štartaj Slovenija). Več o govorcih, moderatorjih in strokovnjakih pa lahko spremljaš na našem Instagram profilu, kjer bomo redno objavljali novice in zanimivosti o projektu.

Termini in lokacija

Social Impact Weekendi 2021 bodo letos potekali online, in sicer:

Vse delavnice Social Impact Weekenda bodo potekale ob:

  • petkih od 15.30 do 19.00 ter
  • sobotah od 9.00 do 12.30 in 13.30 do 17.00.

Vmes bo čas za odmor.

Zakaj ne smeš zamuditi tega dogodka?

  1. Ker je SIA priznan in cenjen evropski program na področju socialnega podjetništva.
  2. Ker je to tvoja edinstvena priložnost, da predstaviš, preveriš in dodelaš svojo podjetniško idejo – in to povsem brezplačno!
  3. Ker boš spoznal_a istomisleče posameznike, podjetnike, strokovnjake in mentorje, ki ti bodo v prihodnosti lahko nudili podporo na tvoji podjetniški poti.
  4. Ker boš iz prve roke slišal_a izkušnje socialnih podjetnikov, ki že stopajo po tej poti. S tabo bodo delili dobre prakse in prevsem tudi napake, ki so jih naredili in kako se jim ti lahko izogneš. Neprecenljivo!
  5. Ker se boš imel_a super, pridobil_a novo znanje in na splošno investiral_a v svojo prihodnost 🙂

Kako se prijaviš?

Prijava na Social Impact Weekende je možna do zapolnitve mest (do približno 30 oseb na vikend). Za letošnje leto so razpisani trije vikendi.

Dogodek je za vse udeležence brezplačen.

>> PRIJAVI SE TUKAJ <<

Pridruži se nam in naj tvoja ideja zaživi! 🙂

 


 

Za kakršnekoli dodatne informacije pa smo ti na voljo na: slovenia@socialimpactaward.net.