1. Domov
  2. Zgodbe
  3. VSESLOVENSKO GLASOVANJE SKUPNOSTI ZA SOCIAL IMPACT AWARD 2023 JE ODPRTO!

VSESLOVENSKO GLASOVANJE SKUPNOSTI ZA SOCIAL IMPACT AWARD 2023 JE ODPRTO!

Projekt Social Impact Award (SIA) mlade s pomočjo neformalnega izobraževanja in usposabljanja popelje v svet socialnega podjetništva, kjer njihovi projekti poleg inovativnih poslovnih rešitev puščajo pozitiven vpliv na družbo in […]

Projekt Social Impact Award (SIA) mlade s pomočjo neformalnega izobraževanja in usposabljanja popelje v svet socialnega podjetništva, kjer njihovi projekti poleg inovativnih poslovnih rešitev puščajo pozitiven vpliv na družbo in okolje.
Slovenska agencija za mlade, skupaj z Impact Hubom Ljubljana, mladim s programom Social Impact
Award letos že tretje leto zapored omogoča vključitev v celovit mednarodni program, ki jih vodi čez
vse faze razvoja njihove socialnopodjetniške ideje in jim ob tem nudi nenehno mentorsko podporo priznanih socialnih podjetnikov.

V tretji generaciji finalistov Social Impact Award Slovenia smo imeli možnost spoznati 12 neverjetnih mladih ekip, ki so se uvrstile v inkubacijsko fazo programa in tam svoje ideje razvijale ter nadgrajevale. To so tudi ekipe, ki se bodo potegovale za končne nagrade. Z današnjim dnem pa je odprto vseslovensko glasovanje za t. i. community voting, v sklopu katerega lahko vsi Slovenci oddajo glas za svojega favorita. Kratke predstavitvene videe vseh finalistov si lahko ogledate na tej povezavi. Community voting oz. glasovanje skupnosti bo potekalo do 3. oktobra 2023 do 23.59.

Tako kot v preteklih letih je program Social Impact Award tudi letos dosegel veliko število mladih po vsej Sloveniji. Vse to pa ne bi bilo mogoče brez partnerjev programa. Key Local Partner tudi v letošnji izvedbi ostaja Mestna občina Koper, Key Academic Partner pa Univerza na Primorskem. Med ostalimi partnerji projekta so tudi Luka Koper in SAP, Impact Hub Ljubljana pa letos nastopa v vlogi soorganizatorja, ki skupaj s Slovensko agencijo z mlade vodi program v Sloveniji.

Ob tej priložnosti je Ana Belac, vodja Social Impact Award Slovenia, povedala: »Faza glasovanja
skupnosti je del programa Social Impact Award, v kateri imajo mladi svojo podjetniško idejo prvič priložnost predstaviti javnosti. Zato je še toliko pomembneje, da jih podpremo, oddamo svoj glas in jih spodbudimo k nadaljnjemu razvoju njihove podjetniške ideje. Do zdaj so prehodili že kar nekaj poti in naredili velik napredek v svoji ideji. Zelo navdihujoče je mlade spremljati na tej njihovi poti ter opazovati njihov napredek in razvoj. Veselimo se že končnega dogodka – podelitev nagrad, ki je pred vrati.
«

Končne nagrade v sklopu projekta Social Impact Award Slovenia bodo podeljene v dveh sklopih. Dve nagradi bo podelila strokovna žirija (ang. Jury Award), dve nagradi pa bo izbrala slovenska javnost v sklopu glasovanja skupnosti (ang. Community Award). Nagrade bodo podeljene na zaključni slovesnosti 13. oktobra 2023. Zmagovalci bodo prejeli 1500 € začetnega kapitala, nadaljnjo in okrepljeno mentorsko podporo ter polletno brezplačno članstvo v Impact Hubu Ljubljana. Zmagovalci se bodo novembra udeležili tudi globalnega srečanja (SIA Summit) vseh zmagovalcev Social Impact Award v Novem Sadu.