1. Domov
 2. Program
 3. O fazi inkubacije

Razvij svojo poslovno idejo

Inkubacijska faza ti pomaga narediti prve korake na poti socialnega podjetništva. Sodelovanje ti bo zagotovilo vse vire, ki jih potrebuješ, da svojo idejo spremeniš v uspešno podjetje.

Naša inkubacija je celovita izkušnja, ki ti bo omogočila podporo, potrebno za gradnjo uspešnega podjetja. Najobetavnejše ideje iz faze inkubacije prejmejo nagrado Social Impact Award, vsi finalisti pa pridobijo veščine in znanje, ki jim bodo pomagali skozi celotno pot socialnega podjetništva.

Faza inkubacije sodelujočim prinaša naslednje prednosti:

Personalizirana podpora: skupina strokovnjakov in mentorjev ti bo skozi celotno obdobje nudila usmeritve pri pripravi tvojega poslovnega in impact modela. 

Pomembne povezave: s sodelovanjem postaneš del skupine mladih s podobnimi cilji, s katerimi lahko gradite trajne odnose in si izmenjujete ideje.

Globalna izpostavljenost: s pomočjo glasovanja skupnosti, letne kampanje, v okviru katere na tisoče ljudi glasuje za svoje najljubše ideje, lahko pridobiš prve sledilce in povečaš svojo vidnost.

Ključni viri: najobetavnejši projekti prejmejo eno od naših nagrad, ki vključuje finančno podporo, priznanje in vstopnico za letno srečanje SIA Summit. Poleg tega zmagovalci prejmejo dostop do dodatnih ugodnosti, kot so uporaba co-working prostorov v Impact Hubu Ljubljana, edinstvene priložnosti partnerjev in še veliko več.

Prijavi se za podporo

Naš svetovno priznan program inkubacije bo tvojo idejo spremenil v podjetje, pripravljeno na uspešen nastop na trgu.

Začni razvijati svojo idejo

Časovnica inkubacije

 1. Bootcamp

  Kratek in intenziven trening za sodelujoče.

 2. Individualno mentorstvo

  Finalistom je dodeljen mentor, ki z njimi individualno sodeluje in jim omogoča podporo, ki ustreza njihovim potrebam.

 3. Srečanja skupnosti

  Srečanja, ki so posebej namenjena vzpostavljanju povezav med finalisti. Finalisti lahko delijo poklicne in osebne izzive, nudijo in prejemajo medsebojno podporo ter s skupnim učenjem spodbujajo trajnostne vodstvene prakse.

 4. Mednarodni webinarji

  Spletna srečanja za vse finaliste, namenjena razvijanju veščin, mednarodnemu povezovanju itd.

Tvoji mentorji

Spoznaj mentorje, ki te bodo vodili skozi celotno pot.

Izkušnje alumnov

 • Občutki po koncu tako intenzivnega tekmovalnega programa so zares lepi. Prav vse finalne ideje so naslavljale pomembne družbene probleme in jih poskušale reševati na inovativen način. Prav zato sva še posebej počaščena, da so ljudje v najini ideji prepoznali tak potencial. Ekipa PsyBit bo poskušala organizacijam ponujati dostopna orodja, ki bodo dvigovala kakovost delovnih mest in tako ustvarjala boljšo družbo za vse. 

  Finalist, Jury Member, SIA Mentor Eva Esih Soustanoviteljica in direktorica PsyBit – digitalni HR analitik
 • Projektu SIA sem se pridružila v letu 2022. Izkušnja je bila zelo pozitivna. Poleg tega, da imaš možnost mentorske podpore pri razvijanju svoje poslovne ideje, so ti na voljo tudi različna izobraževanja, ki te spodbudijo k razmišljanju in pridobivanju znanj. Sploh zato, ker gre za teme, ki jih drugje ne slišiš, predstavljene s strani ljudi, ki imajo veliko izkušenj na poslovnem področju. Ekipa SIA ti ne ponudi samo podpore, ampak ti pokaže različne možnosti, po katerih lahko nadaljuješ svojo karierno pot.

  Finalist Nina Kapelj Lukman Plac navdiha

Nagrada

Faza inkubacije se zaključi s slavnostno podelitvijo nagrad. Zmagovalci prejmejo enkraten znesek začetnega financiranja, ki jim pomaga pokriti začetne stroške poslovanja. Naša nagrada zmagovalcem omogoča tudi izpostavljenost širokemu krogu deležnikov tako na državni kot mednarodni ravni ter služi kot dokaz zanesljivosti za potencialne finančne partnerje. Na koncu se prejemniki nagrad srečajo na našem letnem vrhu, s katerim obeležijo zaključek programa in začetek svoje podjetniške poti.

Osvoji nagrado

Naša mednarodno priznana nagrada bo tvojemu podjetju prinesla izpostavljenost, priložnosti za partnerstvo in začetno financiranje.

Več informacij

Naši partnerji